Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

Får innpass i et nytt stort marked

10.11.2016

Når husholdningene i Bangladesh nå skal få gass via flaske, åpner det seg et stort marked for Hexagon Ragasco på Raufoss.

Hexagon Composites sitt datterselskap, Hexagon Ragasco, har nemlig inngått en fireårig rammeavtale med Beximco Group i Bangladesh for salg av LPG‐beholdere i kompositt til et raskt voksende marked.

Partene tar sikte på et volum på 1,4 millioner såkalte LPG-beholdere i løpet av en fire års periode.

Et skifte
Det er begrenset tilgang på naturgass i Bangladesh og regjeringen vil sikre denne energikilden til industrielle bruksområder og kraftproduksjon. Planen er derfor at naturgass i rør til husholdning skal erstattes av beholdere. Det er derfor ventet at etterspørselen etter LPG‐beholdere vil bli betydelig i årene som kommer.

Den første leveransen vil etter planen bli levert i fjerde kvartal i år. Den totale verdien av den første ordren er på 17 millioner kroner, opplyses det i en pressemelding.

– Vi forventer at denne avtalen er begynnelsen på et langsiktig samarbeid med Beximco Petroleum. Komposittbeholderne har betydelige fordeler i forhold til stålflasker, og vi er trygge på at de vil gi en sikker og brukervennlig overgang for husholdningene i Bangladesh, sier Skjalg S. Stavheim, administrerende direktør i Hexagon Ragasco.

– Svært fornøyd
Ajmal Kabir, konsernsjef for Petroleum & LNG i Beximco Group, sier i pressemeldingen:

– Vi er svært fornøyd med å ha inngått et partnerskap med Hexagon Ragasco. De lette LPG‐beholdere har en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle stålbeholdere når det gjelder sikkerhet, korrosjonsmotstand og brukervennlighet, og vil gi bedre håndtering og bruksopplevelse både for forhandlere og forbrukere.

Saken er hentet fra Oppland Arbeiderblad.

Kristin Brovold

Tilbake til aktuelt