Besøk oss på Facebook!Send oss en mail 

RA fikk millionoppdrag

06.07.2016

Raufoss Ammunisjonsfabrikker AS er tildelt kontrakt fra Forsvarsbygg på rammeavtale for innredning til våpenlagre.

Kontrakten ble inngått 1. juni i år etter en anbudskonkurranse med prekvalifisering. Avtalen vil ivareta framtidige behov for sikring av Forsvarets våpen gjennom leveranser av innredning til våpenlagre.

Gjennombrudd
Rammeavtalen har en varighet på inntil sju år, er landsdekkende og kan benyttes av hele Forsvaret. Verdien kan innenfor den totale varigheten beløpe seg til 80 millioner kroner avhengig av prosjektgodkjenninger og prioriteringer. Rammeavtalen blir å regne som en gjennombruddskontrakt for selskapet og forventes å føre til sterk forretningsvekst de nærmeste årene. Gjennom etableringsfasen har flere lokale og regionale virkemiddelaktører vært gode bidragsytere for bedriften, deriblant Innovasjon Norge Oppland.

– Dette synes jeg er fantastisk moro. Raufoss Ammunisjonsfabrikker AS har virkelig stått på og har hatt full kontroll på driften sin, sjøl om det til tider har vært bustete. De fortjener virkelig denne kontrakten, sier Truls Terje Hoel ved Innovasjon Norge Oppland.

Bør inspirere andre
Kontraktsinngåelsen viser at målrettet satsing for ny virksomhet gir resultater over tid.

– Dette betyr at det er fullt mulig for en liten mygg å oppnå kontrakter innenfor et av de tøffeste markedene man kan tenke seg. Kontraktsinngåelsen bør være til inspirasjon for andre, da den viser at det går an for små og mellomstore bedrifter å ta del i et marked som fram til nå har vært forbeholdt de store bedriftene, sier Hoel.

Raufoss Ammunisjonsfabrikker AS utvikler, tilvirker og markedsfører avanserte våpensikringssystemer, som ved hjelp av innovative tekniske løsninger, materialekspertise og nyskapende design representerer et teknologiskifte i forhold til konvensjonell våpensikring. Selskapet ble etablert i 2007 og selger produkter til forbruker- og forsvarsmarkedet.

Forsvarsbygg er en profesjonell, offentlig eiendomsaktør som bygger, drifter og selger eiendom for Forsvaret.

Saken er hentet fra Oppland Arbeiderblad 6.7.2016

Tove Løkken

Tilbake til aktuelt